úterý 19. dubna 2016

Osobitý Ylang-ylang


Jedni jej milují, druzí nenávidí. Nic mezi. Je totiž pravda, že tato krásná rostlina má natolik silné aroma, že vám může po delší době přestat vonět. Pokud máte doma olejíček ylang-ylangu a už jste se dostali do fáze, kdy jej nemůžete ani cítit, níže si uvedeme pár příkladů, s jakými vůněmi se dá kombinovat.



                                     Zdroj: Pixabay.com



Jaké má tedy aroma? 
Květinové, omamné, exotické, těžké, intenzivní, sladké.

Původem je kananga vonná (neboli Cananga odorata, tak se správně jmenuje) strom z Indonésie a Filipín, nyní se pěstuje i v oblastech Oceánie a Madagaskaru.

Vlastnosti: olej z ylang-ylangu je antidepresivní, antiseptický, uklidňující, dá do rovnováhy hormony a je povzbuzující pro dělohu. Věří se, že může pomoct při impotenci a frigiditě. Zmírňuje žárlivost, zlost, agresi a závist. Má uvolňující efekt na nervový systém, pomáhá obnovit sebedůvěru a umožňuje ukázat Vaši krásnou duši.

Můžu jej použít i na pleť? 

Esenciální olej je vhodný pro všechny typy pleti. Na mastnou pleť zkombinujte jojobový olej s 5 kapkami ylang-ylangu, 3 kapkami rozmarýnu a 2 kapkami geránia. Pro suchou pleť vyzkoušejte 5 kapek ylang-ylangu, 5 kapek levandule a 5 kapek růže. Nanášejte na pleť ráno a večer.

Tak teď něco pro majitele esenciálních olejíčků, ať víte, s čím tuto smyslnost kombinovat. 
Zkuste: šalvěj, geránium, levanduli, pačuli nebo citrusy jako citron, bergamot či pomeranč.

A na závěr shrnutí, pro jakou osobnost se ylang-ylang nejvíce hodí. 

Jde o člověka smyslného, eroticky založeného, vášnivého, doslova mistra lásky. Člověk, který je zábavný a je rád středem pozornosti. Miluje vzrušení a adrenalin. Ovšem pokud je na dně, zapomene i na svůj vzhled a utíká do kouta, kde může být chvíli sám.

A co vy, jste teď (ne)milovníci ylang-ylangu? :)


V našem e-shopu nabízíme jak svíčky, tak i vonné vosky či koupelovou sůl se 100% přírodní silicí ylang-ylang. Přijďte to omrknout.



Informace na závěr: Tento a ostatní články neslouží jako diagnostika stavu a neměly by být chápány jako náhrada léčení. Založeno na tradičním používání aromaterapie.

Žádné komentáře:

Okomentovat