sobota 7. ledna 2017

Rituální svíčky


Svíčky byly od pradávna používány k magickým rituálům.



      Já osobně tíhnu od malička k mystickým a paranormálním jevům, zajímá mě vše tajemné a věřím na nadpřirozeno (i když zrovna ne na zelené mužíčky, kterak vystupují z blikajícího disku). Nevěřím na náhody, ale na osud. A taky na to, že když něco chceme a intenzivně na to myslíme, tak se to také splní. Pokud dostaneme vzkaz "odněkud shůry", nebuďme k němu slepí. Takové znamení může být např. nalezení čtyřlístku, nebo zaznamenávání stále stejných čísel na hodinách (to se stává mně). I proto si zapaluji svíčky dle barev, protože je potřeba nakopnout podvědomí, i když právě bdíme a pracuje pouze vědomí. Podvědomí totiž dokáže posílat mozku informace a signály, známé jako "šestý smysl". Magie svíček tudíž navozuje předpoklady k dosažení cíle! 

                                Jak tedy začít?

       Podle mě by si měl každý udělat takový svůj malý rituálek, někdo např. pomaže svíčku olivovým olejem, další doporučuje napsat na papír stejné barvy, jakou má svíčka, svá přání, já to však dělám tak, že svíčku chvíli držím v dlaních a představuji si, jak se mi mé sny plní, zkuste si také najít vhodnou afirmaci. Poté svíci vložím do skleničky, nebo na jiný nehořlavý povrch, a zapálím. Barva se uvolňuje do okolí a působí na vše svou silou. Je důležité, aby svíčky byly probarvené celé, jelikož ty, co jsou pouze obarvené na povrchu (tudíž uvnitř bílé), nesplňují účel. Chvíli relaxujte, přemýšlejte, myslete na svá přání, na to, jak se plní. Pak třeba začněte sledovat televizi, číst knížku nebo uklízet, ovšem pozor, nikdy nenechávejte hořet svíčku bez dozoru. Ale to určitě víte :-) Nejlepší je při ukončení rituálu nechat svíčku dohořet, ale nic se nestane, pokud ji zhasnete a použijete znovu další den. Když už jsme u toho zhášení, nikdy svíčku nesfoukávejte! Tím byste ukončili tzv. jiskru života, kterou plamen představuje. Svíčku uhaste např. zhášedlem nebo kornoutkem z alobalu.
 Upozornění: Vždy ve svých představách myslete pozitivně, černé a zlé myšlenky vůči jiným osobám by se vám stokrát vrátily v mnohem horší podobě.

            Teď si vysvětlíme, na co jakou svíčku použít.


BÍLÁ - znamená ochranu, očistu prostoru, osvícení, čistotu, sílu. Hodí se hlavně pro ochranné účely, zesiluje účinky ostatních svící. Odhaluje pravdu.

ČERNÁ - používá se pro zbavení se nemocí a strachu, k léčení zlozvyků, návyků, rituály s černou svíčkou slouží k očištění od negativní energie. Ideální je v kombinaci s bílou svíčkou.

ČERVENÁ - tuto barvu si každý správně spojuje s vášní, láskou, sexuálními touhami, mj. symbolizuje energii, moc, odvahu. Pokud potřebujete oživit ve vztahu vášeň či odstranit vztek a nenávist, zapalte svíčku červené barvy.

ŽLUTÁ - pomáhá při učení, pro lepší komunikaci v rodině i práci. Je symbolem cestování, radosti, slunce, přináší do života naplnění našich tužeb. Super pro zažehnání smůly.

MODRÁ - modrou svíčku spalujte při rituálech zdraví, meditace, ochrany. Pro lepší spánek, klid domova. Potlačuje smutek, pocit prázdnoty. Vhodná po operaci, odstraňuje také psychické problémy.

ZELENÁ - zelená je barva penízků, úspěchu, blahobytu, zaměstnání, naděje, štěstí, práce v přírodě, rostliny. Pokud chcete dostat v práci přidáno, zapalte zelenou svíčku.

HNĚDÁ - využívá se pro léčení zvířat, souvisí se vším zemským. Odstraňuje obavy a nedostatek vůle.

ORANŽOVÁ - přináší do života radost, energii, elán. Zbavuje člověka žárlivosti. Zapálíme, když chceme najít ztracenou věc. Podporuje přitažlivost opačného pohlaví.

FIALOVÁ - tak to je jednoznačně symbol duchovna, spirituality, magie. Zesiluje intuici a také kouzlo, které vykonáváme.

RŮŽOVÁ - barva romantické lásky, svatby, srdce, citů. Pokud chcete přivolat čistou lásku, přátelství, harmonii v manželství. Také značí poctivost a morálku.

TYRKYSOVÁ - má spojitost s půvabem, humorem, pomáhá odstranit přehnanou ctižádost. Nejvíce se používá v rituálech spojených s komunikací.



PÁR TIPŮ NA MAGICKÉ RITUÁLY SE SVÍČKAMI


  • Klid domova - pro klidné domácí ovzduší zapalte modrou a bílou svíčku;
  • Návštěva - pokud chcete, aby se hosté cítili příjemně, nechte hořet bílou a růžovou svíčku;
  • Energie - cítíte se vyčerpaní? Zapalte červenou a uvidíte, co to s vámi udělá;
  • Studium - jestliže se musíte připravit na zkoušku, nebo děláte úkol s dětmi, zkuste k tomu žlutou svíci;
  • Nová práce - pro získání zaměstnání musíte pročítat spoustu inzerátů, posílat životopisy, chodit na pohovory. Aby to bylo jednodušší, myslete na vysněnou práci při plápolání plamínku zelené svíčky;
  • Odvážnému štěstí přeje - dodejte si potřebnou odvahu spolu s oranžovou a červenou svíčkou;
  • Ochrana - cítíte-li, že potřebujete ochranu, nechte hořet bílou a černou svíci;
  • Těhotenství - chtěli byste miminko? Ve správný čas zapalte větší množství žlutých a růžových svíček;
  • Vášnivá noc - toužíte po vášnivém večeru? Tak to je pro vás červená a růžová svíčka jako dělaná;
  • Láska - pokud naopak lásku teprve hledáte, použijte růžovou a bílou svíci;
  • Spojení s anděly - kombinací výše (bílá + růžová) můžete zkusit navázat spojení s anděly;
  • Po rozchodu - po ukončení vztahu zapalte modrou a žlutou svíčku. Pomůže vám to jít dál;
  • Nemoc - pro pomoc při léčbě a ukončení nemoci vyzkoušejte modrou svíčku v kombinaci s bílou;
  • Stop depresi - deprese zeslábne, použijete-li bílou a růžovou svíčku;
  • Věrnost - aby váš vztah nezískal trhlinu, zapalujte ve středu modrou a zelenou svíčku.

Pokud jste článek dočetli do konce, asi ve vás hlodá pocit, zda to skutečně funguje. Každý člověk má na magii a vše kolem svůj názor, ovšem pokud tomu uvěříte, zažijete opravdu neskutečné momenty a chvíle, nad kterými zůstává rozum stát.

Inspirovánou knihou R. Bucklanda - Magie svíček


Žádné komentáře:

Okomentovat