sobota 12. listopadu 2016

7 důvodů, proč používat himalájskou sůl


Všichni jsme se učili a tedy víme, kde leží pohoří Himaláj. Tam, kde se nyní pyšní vrcholky hor, bylo před 250 miliony let pravěké moře. Jakmile se začaly pohybovat tektonické desky a vytlačily Himaláj k nebi, moře se odpařilo a zůstaly po něm vykrystalizované minerály, dnes známé jako růžová himalájská sůl.
Díky podmínkám, za kterých byla sůl vytvořena, je jednou z nejčistších a pravděpodobně nejlepší zdroj přírodních minerálů na planetě. V jídle je zdravější než chemicky bělené soli používané každodenně v domácnostech. Jak tedy můžeme využít blahodárné účinky i my?



1. Minerální koupel

Sůl v koupeli je úžasný způsob, jak relaxovat po náročném dni a ještě dopřát tělu hydrataci. Kůže ve vodě pohltí minerály a je to účinnější způsob, než kdyby byla sůl spotřebovávána vnitřně. Vzhledem k tomu, že himalájská sůl obsahuje tolik různých minerálů, měla by být součástí každé koupelny.

2. Utiší bolest

Teplá koupel s himalájskou solí také uvolňuje namožené svaly. Hořčík a další stopové minerály se absorbují přes kůži a pomáhají léčit svaly a měkké tkáně. Dále také mohou přispět ke zpevnění kostí, kůže a pojivových tkání.

3. Detoxikace

Když přidáte růžovou sůl do teplé vody (nejlépe tělesné teploty), nejenže tělu poskytnete důležité živiny, ale také jej silně detoxikujete. Když se sůl rozpustí ve vodě, doslova vysaje škodlivé toxiny z těla. Tento proces v kombinaci s ozdravujícími účinky způsobí to, že se po koupeli budete cítit svěží a nabití energií.

4. Čistí vzduch

Himalájská sůl mj. také čistí vzduch, který dýcháte. Určitě znáte velké růžové lampy, které neslouží jen jako dekorace, ale vtahují vlhkost z okolního prostředí, tudíž slouží jako přírodní čistič. Teplo z žárovky rychle odpařuje vodu zpět do vzduchu, ale všechny toxiny jsou mezitím dávno chyceny ionty ze solné lampy.

5. Výplach nosní dutiny

Pokud jste někdy používali hrnec s horkou vodou k inhalování, určitě vítě, jak dobře vám uvolní nosní dutinu. Pro ještě zdravější očistu zkuste použít himalájskou sůl, jež zabije bakterie a mnoho škodlivých látek, které mohou být "přilepené" ve vaší nosní dutině kvůli vdechování znečištěného vzduchu.

6. Zlepšuje trávení

Živiny v himalájské soli mohou zvýšit schopnost našeho zažívacího traktu absorbovat další živiny. Lepší trávení znamená, že se budete cítit méně hladoví, což pro ty, kteří chtějí shodit pár kil každý týden, je velmi dobrá zpráva!

7. Posiluje tělo

Mnoho z minerálů nalezených v růžové soli je také životně důležitých pro lidské tělo k udržení silných kostí a pojivových tkání, stejně jako pro správnou regeneraci svalů a krevní oběh. Pokud jste náchylní ke studeným končetinám, artritidě, zlomeným kostem nebo psychické únavě, pak pravidelné používání himalájské růžové soli v jídle může být to, co je potřeba k nastartování svého těla zpět k dobrému zdraví.

Na závěr je nutno podotknout, proč má tato sůl růžové zabarvení. Je to díky obsahu příměsí železa, které mají svůj původ v lávě.


Zaujala Vás himalájská růžová sůl? Příště se můžete těšit na článek o jejích relaxačních účincích při koupeli.  
V naší nabídce prozatím naleznete levandulové pytlíčky s himalájskou solí. http://www.buiobello.cz/Levandulovy-pytlicek-s-himalajskou-soli-d194.htm

Žádné komentáře:

Okomentovat