pátek 3. června 2016

Rosemary & Eucalyptus (recenze)

V tomto krátkém článku, či spíše recenzi, si představíme naši zelenou novinku. Jde o svíčku, pro kterou můžeme použít synonyma jako přírodní nebo analgetická. Obsahuje dva 100% esenciální oleje, které mají podobnou vůni, avšak každý trochu jiné účinky, na které se teď mrkneme a trošku si je rozebereme.



Rozmarýn či rozmarýnka


     Jedná se o keř, který dorůstá až do výšky 2 m a kvete od června do srpna. Již ve starověku byla tato rostlina považována za ochrannou, zejména před zlými duchy. Nakuřovala se jím lůžka nemocných, v místnostech byly větvičky rozmarýnu umístěny proti molům. V Římě také pomáhal studentům, kteří jej nosili na zkoušky pro zbystření myšlení. Říká se, že se rozmarýnu nejlépe daří tam, kde vládne žena.




     Rozmarýn ve vzduchu pomáhá bojovat s únavou, úzkostí, bolestí hlavy, migrénou, jak jsem již psala zlepšuje myšlení. Jako olej se používá na bolavé klouby, svalové bolesti, brání vzniku jizev a ošetřuje celulitidu (na tělo vždy zřeďte s jojobovým, mandlovým či jiným olejem!). Zkuste si udělat z rozmarýnu nálev a použít jej jako kondicionér, zejména pro tmavé vlasy, kterým vrátí lesk. V kuchyni se dá použít do salátů, na ryby, mleté maso, do gulášů či omáček.
     Kontraindikace: není vhodné používat při vysokém krevním tlaku, epilepsii, v těhotenství a pro děti do 6 let.

Eukalyptus čili blahovičník


     Patří k největším stromům na světě. Pupeny květů jsou chráněny membránou, proto název z řeckého eukalyptos, což znamená dobře přikrytý. Australští domorodci jej používali k léčbě různých zranění, na nachlazení, snížení horečky apod.



     Eukalyptus si běžně spojíme s dechovými obtížemi, které pomáhá tlumit. Dále také zmírňuje migrénu, nakopne vás při vyčerpání, stejně jako rozmarýn zvyšuje koncentraci, patří mezi nejlepší antiseptika. Účinně bojuje s kašlem, nachlazením, chřipkou, usnadňuje odkašlávání. Při použití na pokožku se vyhněte kontaktu s očima, neboť eukalyptus je dokáže pěkně podráždit.


Takže pokud máte problémy s bolestmi hlavy nebo máte před zkouškou či projevem a potřebujete se soustředit, zkuste tuhle svíčku a vnímejte její účinky. 

*Nezapomeňte ji, stejně jako každou jinou svíčku, nechat pořádně rozhořet, aby se nevytvořil jen důlek uprostřed a pak už nešla zapálit. Také knot udržujte cca 0,5 cm (po zhasnutí svíčky a zchladnutí jen zastřihněte).*




Informace na závěr: Tento a ostatní články neslouží jako diagnostika stavu a neměly by být chápány jako náhrada léčení. Založeno na tradičním používání aromaterapie.

1 komentář:

  1. One of the more left a comment issues of the duration newspaper producing products and services might be your power to present very best dissertation penning solutions who go with that academics wants along with reputation of this individual. https://imgur.com/a/h3WcIkq http://iwvupq9is5.dip.jp http://nnzatcmgcc.dip.jp https://imgur.com/a/BGseLCq https://imgur.com/a/hTygBV7 http://zh7oeynymj.dip.jp https://imgur.com/a/zHriu6y

    OdpovědětVymazat